Welkom op de website van de Calandtroep uit Rotterdam Noord.

De Calandtroep is opgericht in 1913 en is daarmee één van de oudste Scoutinggroepen van Rotterdam. 

De groep bestaat uit drie onderdelen, te weten de bevers (ca. 5-7 jaar), de welpen (7 tot 11 jaar) en de zeeverkenners (11 tot 18 jaar).

 

De bevers en welpen houden hun opkomsten aan de Noorderkanaalweg 26.

De verkenners hebben in de winter hun opkomsten ook aan het groepshuis, maar in de zomer zijn zij te vinden aan boord van het “moederschip” de Odysseus, welke op zaterdagen vanaf het groepshuis naar onze steiger aan de Rotte vaart. Daar heeft de Calandtroep een steiger aan de Bergse Plas waar de verkenners activiteiten op het water beleven met hun lelievletten.

De groep bezit een clubhuis in Rotterdam Noord. De vloot bestaat naast moederschip de Odysseus uit diverse vletten, motorschepen en rubberboten.

De Calandtroep is er voor kinderen en jongeren die samen met anderen avonturen willen beleven. Iedere zaterdag staat er dan ook een uitdagend en gevarieerd programma klaar. Naast de wekelijkse opkomsten gaan de welpen en verkenners meerdere keren per jaar op kamp.  

De Calandtroep is een “open” groep, dus toegankelijk voor iedereen. 

De verkenners varen in de zomer op de Bergse Plas. Aan het Prinsemolenpad zijn meer scoutinggroepen gevestigd. gezamenlijk vormen wij daar het Scoutingcentrum Prinsemolenpad.

Contributie

De bankrekening van de groep voor de contributie is:

NL41INGB0000344505 tgv St.Calandtroep

Bevers: €8,00 per maand

Welpen: €8,00 per maand

Verkenners: €12,50 per maand

Ouderhandleiding SOL 

We gaan binnen de groep steeds meer gebruik maken van het ledenadministratiesysteem van Scouting Nederland, SOL.

De handleiding voor ouders kunt u hier vinden.