Het moederschip van de Calandtroep

IMG 4753De Odysseus is een steilsteven motorhagenaar met een lengte van 24 meter, breedte van 4,40 meter en een diepgang van 1,15 meter. Met een hoogte van slechts 2,35 meter kan de Odysseus vrijwel overal komen. De mast is in 2011 volledig vernieuwd, zodat zij voldoet aan de modernste eisen. Hiermee kunnen zonder enige moeite 4 vletten in het ruim worden geladen en andere schepen van de groep op het dek worden gezet. Zo kunnen we op een veilige manier naar onze kampplaats reizen, omdat we dan niet hoeven te slepen.

Met een kruissnelheid van 14 km/u en een topsnelheid van 17 km/u is de Odysseus voor de Calandtroep een schip gebleken waar we trots op zijn en die in de loop der jaren honderden kinderen vertrouwd heeft gemaakt met het varen en leven aan boord.

Vele avonturen zijn er inmiddels aan boord beleefd en duizenden kilometers zijn er mee gevaren. Binnen Scouting Nederland is de Odysseus inmiddels een bekende verschijning geworden. Het ranke snelle schip was aanwezig op vrijwel alle grote evenementen en kampen van Scouting Nederland. Ook vandaag de dag maakt zij nog altijd een prima indruk.

De Calandtroep is met recht trots op de Odysseus.