Vaarseizoen

Zaterdag

12.15In principe zijn alle verkenners aanwezig op het groepshuis De Schut en maken zich klaar om met het schip De Odysseus te vertrekken naar de Bergse plas. (Fietsen kunnen aan boord meegenomen worden). 
12.30Vertrek naar de Bergse Plas.
13.00Aankomst Bergse Plas. Roeien, wrikken, zeilen, spelen en klassenwerk mogelijk.
13.30Ook de verkenners die niet vanaf de Schut konden meevaren moeten nu aanwezig zijn aan de Bergse Plas. Vletten schoonmaken en zeilklaar maken.
14.00Begin troepbijeenkomst. 
17.30Einde troepbijeenkomst. Vletten schoon en aftuigen. Dienstbak ruimt de Ody op. 
17.45Verkenners die naar huis willen/moeten, kunnen nu vertrekken. Nablijven meestal mogelijk tot 20.30 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden).
20.30 Vertrek van de Odysseus naar het groepshuis. Verkenners die na zijn gebleven varen ook mee terug naar het groepshuis.

Instuif op afspraak. 

Verkenners die zondag willen komen om te varen, te spelen of instructie te krijgen moeten dat die zaterdag met de leiding afspreken. 

Als er voldoende belangstelling vanaf de verkenners is, zal er geprobeerd worden om twee leiders op een afgesproken tijd op zondag aan de Bergse Plas te krijgen om die jongens in de gelegenheid te stellen om datgene te doen wat zij willen doen. Voorwaarde is wel dat iedereen die af heeft gesproken dat zij zouden komen, er ook daadwerkelijk zijn. Weer of geen weer.

Anders komt de leiding voor niets. Afspreken op zondag is dus WEL mogelijk maar NIET vrijblijvend. 

Wanneer er onvoldoende belangstelling is voor een bijeenkomst aan de Plas, is er soms wel een instuif in het groepshuis. Vanaf 12.00 uur tot c.a. 15.30 uur kan men daar terecht.

Extra kleding: 

De  Calandtroep is een zeeverkenners-groep.  Dat betekent  dat een  groot deel van onze activiteiten tijdens het  vaarseizoen zich op of om het water afspelen. 

Het komt voor dat een verkenner in het water valt of door een regenbui wordt overvallen. Dan is het erg prettig als hij of zij wat extra kleding bij  zich heeft zodat hij/zij zich aan boord van de Odysseus kan verkleden. Geef de verkenners dus wat extra kleding mee.

Regenkleding:

Het bezit van goede -water en winddichte-  regenkleding maakt het verblijf op het water veel aangenamer. Het is dus echt een “must”.

Schoenen:

Aan boord van de schepen mogen alleen gymschoenen of bootschoenen gedragen worden. Andere schoenen zijn aan boord NIET toegestaan.  Koopt u hiervoor alstublieft GOEDKOPE schoenen. 

Liever 2 paar goedkope schoenen dan 1 paar merkschoenen. Bij merkschoenen blijkt de lijm dikwijls los te laten als ze nat zijn, bovendien is het prettiger om een extra paar droge schoenen te hebben als je eerste paar nat is geworden.